Κατασκευή custom e-shop design and development Homidoo.gr

Κατασκευή custom e-shop, σχεδιασμός και ανάπτυξη για το πολυκατάστημα Homidoo.gr.

Λίγα λόγια για το Homidoo

Κατασκευή e-shop για το πολυκατάστημα Homidoo της εταιρίας Αφοί Λαμπρόπουλοι Ο.Ε. με έδρα το Αίγιο. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανικού εμπορίου σε είδη ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτιστικών και ηλεκτρικών συσκευών περισσότερο από έξι δεκαετίες. Στο τέλος του 2020 γεννιέται ένα νέο brand, το Homidoo “ο φίλος του σπιτιού”.

Ένα e-shop με υψηλές απαιτήσεις

Σε συνεργασία με την Olon Systems αναλάβαμε την κατασκευή e-shop του Homidoo.gr, ενός e-shop με υψηλές απαιτήσεις. Eνδεικτικά αναφέρουμε μερικές από αυτές: 41 χιλιάδες προϊόντα, πολλαπλές αποθήκες, δύο γέφυρες XML με προμηθευτές, μία γέφυρα API με προμηθευτή, γέφυρα με το ERP εμπορικό πρόγραμμα SoftOne. Χρησιμοποιήσαμε custom πλατφόρμα ecommerce και καλύψαμε τις ανάγκες του καταστήματος στο έπακρο.

Γέφυρες με προμηθευτές με αυτόματη ενημέρωση του e-shop

Υλοποιήσαμε δύο γέφυρες με προμηθευτές μέσω XML αρχείου και μία γέφυρα μέσω API για την ενημέρωση των ειδών σε επίπεδο αποθέματος - διαθεσιμότητας, τιμών, κατηγοριών, τίτλων, περιγραφών, κωδικών και τεχνικών χαρακτηριστικών. Σε συνεργασία με τον πελάτη μας ορίσαμε την πολιτική για κάθε προμηθευτή. Δώσαμε τη δυνατότητα στο πελάτη μας να επιλέξει αυτόματη ή χειροκίνητη ενημέρωση των προμηθευτών με διαφορετικά σενάρια σε επίπεδο προμηθευτή και είδους.

Σύνδεση, γέφυρα e-shop με SoftOne εμπορική διαχείριση

Αναπτύξαμε γέφυρα σύνδεσης του e-shop με το SoftOne (Web Services) για αμφίδρομη ενημέρωση των δύο πληροφοριακών συστημάτων.

Με τη γέφυρα γίνεται αυτόματη εξαγωγή των νέων ειδών από το e-shop στο SoftOne. Γίνεται αυτόματη εξαγωγή – ενημέρωση των πελατών και των παραγγελιών από το e-shop στο SoftOne. Γίνεται αυτόματη ενημέρωση των τιμών και της αποθήκης από το SoftOne στο e-shop. Υπάρχει η δυνατότητα χειροκίνητης ενημέρωσης την ώρα που επιθυμεί ο πελάτης ή αυτόματης ενημέρωση μέσω cron job. Και το βασικότερο, η γέφυρα δουλεύει απρόσκοπτα.

Κατασκευή mobile menu με μνήμη

Κατασκευάσαμε ειδικό mobile menu για κινητά τηλέφωνα με άπειρα επίπεδα κατηγοριών με ιστορικό μνήμης. Ο επισκέπτης μπορεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να βρει αυτό που ψάχνει ανάμεσα σε πληθώρα κατηγοριών και ειδών χωρίς να χαθεί. Το μοναδικό χαρακτηριστικό του mobile menu που δεν το έχουμε συναντήσει ακόμα και σε μεγάλα e-shop, είναι η μνήμη. Στο Homidoo ο χρήστης ακόμα κι αν φύγει από το menu, όταν επιστρέψει, θα είναι μαρκαρισμένη η κατηγορία που είχε επιλέξει. Η πλοήγηση ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό και επίπεδα κατηγοριών γίνεται πλέον παιχνίδι.

Μοναδικό search engine

Ταχύτατη αναζήτηση και εμφάνιση αποτελεσμάτων σε μόλις 1sec. Παραμετροποιήσιμο search engine με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Μερικές από τις μοναδικές δυνατότητες του search:

 • Συνδυαστική αναζήτηση πολλαπλών κλειδιών (keywords)
 • Exact match αναζήτηση πολλαπλών κλειδιών (keywords)
 • Συνδυαστική αναζήτηση πολλαπλών κλειδιών (keywords) με την χρήση μπαλαντέρ.
 • Πεζά, κεφαλαία
 • Αναζήτηση σε όλες τις γλώσσες

Πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα της Google για δεκάδες λέξεις και φράσεις κλειδιά

Ο χρόνος φόρτωσης δεν ξεπερνάει το 1sec και το respond time για κάθε request μέσα στο e-shop δεν ξεπερνάει τα 150ms. Η ταχύτητα, η ευχρηστία αλλά και το on page SEO έφεραν πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο περιμέναμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η κατάταξη στα SERP’s έχει ήδη μέσο όρο 18.2 και βελτιώνεται συνεχώς. Επενδύσαμε σε τεχνολογίες server και σε custom config για υψηλές επιδόσεις σε ταχύτητα και αξιοπιστία.

Οφέλη για την επιχείρηση:

 • Εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων καθώς η ενημέρωση των συστημάτων και η τιμολόγηση των νέων παραγγελιών γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.
 • Συνέπεια απέναντι στον καταναλωτή καθώς υπάρχει άμεση ενημέρωση αποθεμάτων στα είδη και ελαχιστοποίηση λαθών που αφορούν στην διαθεσιμότητα των ειδών.
 • Καθημερινή ροή παραγγελιών προερχόμενες από τα οργανικά αποτελέσματα της Google, τα λεγόμενα SERP's (δηλ. χωρίς επιπλέον κόστος διαφήμισης) σε ποσοστό άνω του 40 τοις εκατό.

Τι είπε η πελάτισσά μας

“Η συνεύρεση των δύο ομάδων Chilloutapps και Olon Systems άφησαν σε εμάς ως πελάτες την εντύπωση διαρκώς ενημερωμένων και εξελισσόμενων επαγγελματιών από τους οποίους παίρνεις ακριβώς ό,τι θα σου υποσχεθούν. Σφυγομέτρησαν  τις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους μας άφησε απολύτως ικανοποιημένους τόσο από πλευράς δημιουργίας μιας εταιρικής ταυτότητας ακριβώς όπως  την είχαμε οραματιστεί, όσο και από πλευράς γενικότερης αισθητικής αλλά και  άμεσης τεχνικής υποστήριξης και επίλυσης των όποιων ζητημάτων προέκυψαν και προκύπτουν. Είναι πάντα σε ετοιμότητα για να σου προσφέρουν ό,τι χρειάζεσαι ακόμα και μετά από την απομάκρυνσή σου από το ταμείο.“

Δήμητρα Λαμπροπούλου

Αφοί Λαμπρόπουλοι Ο.Ε.

Τι κάναμε:

 • Custom e-shop development
 • Custom theme design (boostrap 4 based)
 • Custom mobile menu design & development
 • Ορίσαμε πολικές προμηθευτών
 • Γέφυρες με προμηθευτές μέσω XML
 • Γέφυρες με προμηθευτή μέσω API
 • Facebook Ads
 • On page SEO - Structured data

Τι πετύχαμε

Δημιουργήσαμε ένα νέο, μοναδικό, υψηλών απαιτήσεων brand ηλεκτρονικού εμπορίου. Μέσα σε ενάμιση χρόνο λειτουργίας το Homidoo έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού και η ροή των παραγγελιών έχει σταθεροποιηθεί και δείχνει συνεχώς αυξανόμενη τάση. Πάνω από το 40 τοις εκατό των παραγγελιών του e-shop προέρχονται από τα οργανικά αποτελέσματα της Google, δηλαδή χωρίς προώθηση.

kataskeyi-custom-e-shop-design-and-development-homidoo-gr-desktop-view
kataskeyi-custom-e-shop-design-and-development-homidoo-gr-mobile-view
kataskeyi-custom-e-shop-design-and-development-homidoo-gr-ipad-mobile-view
kataskeyi-custom-e-shop-design-and-development-homidoo-gr-macbook-view
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Διατηρούμε το δικαιωμα να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τη χρήση των cookies.