Περί... γεύσεων brand identity design

Το Περί… γεύσεων είναι ένα νέο εστιατόριο delivery με ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και βρίσκεται στο Μαρούσι στην Αθήνα. Συνδυάζει ποιοτικές και μοναδικές παραδοσιακές συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα. Μας ζητήθηκε να σχεδιάσουμε το λογότυπο με βάση το υπάρχον brand name, τις φωτεινές επιγραφές και το μενού του εστιατορίου. Το σχήμα στο λογότυπο είναι ο αχνός που αναδύεται από το γεύμα ο οποίος σχηματίζει ένα φτερό, σύμβολο της μεταφοράς, της ταχύτητας και της αμεσότητας. Στοιχεία που συνδυάζει το εστιατόριο delivery Περί… γεύσεων.

Μενού εστιατορίου

Για το μενού χρησιμοποιήσαμε δύο ξεχωριστές γραμματοσειρές Scandal Pro Regular για τις επικεφαλίδες και Georgia για τις λίστες του μενού. Χρησιμοποιήσαμε Georgia γραμματοσειρά με κεφαλαία σε λαχανί χρώμα για τον τίτλο. Την ίδια γραμματοσειρά πάλι με κεφαλαία σε συμπληρωματικό χρώμα (κόκκινο) για απόλυτη αντίθεση στον κωδικό του τίτλου. Για την περιγραφή του κάθε γεύματος χρησιμοποιήσαμε Georgia γραμματοσειρά με πεζά σε μαύρο χρώμα.

Με την βοήθεια των χρωμάτων, κάνοντας σωστή χρήση πεζών και κεφαλαίων, καταφέραμε με δύο μόνο γραμματοσειρές ένα άκρως επαγγελματικό, λειτουργικό και κομψό αποτέλεσμα. Ο κατάλογος διαβάζεται πολύ εύκολα και βρίσκεις αμέσως αυτό που θέλεις.

Perigeyseon sign detail

Φωτεινές Επιγραφές

Για τις φωτεινές επιγραφές επιλέξαμε στιβαρή κατασκευή με πάνελ αλουμινίου βαμμένο με ηλεκτροστατική βαφή. Χαραγμένο και κομμένο με λέιζερ στο σχήμα του λογότυπου. Το λογότυπο είναι κατασκευασμένο από plexiglass και κουμπώνει από μέσα προς τα έξω στο κομμένο αλουμίνιο προεξέχοντας 1 εκατοστό (σόκορο).  Το πάνελ φωτίζεται εσωτερικά με φωτισμό led για αντοχή στο χρόνο και εξοικονόμηση ρεύματος, καθώς θέλαμε να παραμένει η επιγραφή αναμμένη όλο το 24άωρο. Το εσωτερικό φως διαχέεται προς τα έξω μόνο από την περιοχή που καλύπτεται με το plexiglass δίνοντας ένα αισθητικά κομψό αποτέλεσμα.

Perigeyseon stationery design - package
Perigeyseon stationery design

Stationery Design

Σχεδιάσαμε επιπλέον στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας όπως, μπλοκ σημειώσεων, εταιρικές κάρτες, χάρτινη τσάντα και χάρτινη σακούλα παραγγελίας, καρτελάκι ονόματος  και σουβέρ.