Κατασκευή e-shop Homidoo.gr, custom development

Λίγα λόγια για το Homidoo

Κατασκευή e-shop για την εταιρία Αφοί Λαμπρόπουλοι Ο.Ε. με έδρα το Αίγιο. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανικού εμπορίου σε είδη ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτιστικών και ηλεκτρικών συσκευών περισσότερο από έξι δεκαετίες. Στο τέλος του 2020 γεννιέται ένα νέο brand, το Homidoo “ο φίλος του σπιτιού”.

Ένα e-shop με υψηλές απαιτήσεις

Σε συνεργασία με την Olon Systems αναλάβαμε την κατασκευή e-shop του Homidoo.gr, ενός e-shop με υψηλές απαιτήσεις. Eνδεικτικά αναφέρουμε μερικές από αυτές: 29 χιλιάδες προϊόντα, πολλαπλές αποθήκες, δύο γέφυρες XML με προμηθευτές, μία γέφυρα API με προμηθευτή, γέφυρα με το ERP εμπορικό πρόγραμμα SoftOne. Χρησιμοποιήσαμε custom πλατφόρμα ecommerce και καλύψαμε τις ανάγκες του καταστήματος στο έπακρο.

eshop-loading-time-under-100ms

Κατασκευή mobile menu με μνήμη

Κατασκευάσαμε ειδικό mobile menu για κινητά τηλέφωνα με άπειρα επίπεδα κατηγοριών με ιστορικό μνήμης. Ο επισκέπτης μπορεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να βρει αυτό που ψάχνει ανάμεσα σε πληθώρα κατηγοριών και ειδών χωρίς να χαθεί. Το μοναδικό χαρακτηριστικό του mobile menu που δεν το έχουμε συναντήσει ακόμα και σε μεγάλα eshop, είναι η μνήμη. Στο Homidoo ο χρήστης ακόμα κι αν φύγει από το menu, όταν επιστρέψει, θα είναι μαρκαρισμένη η κατηγορία που είχε επιλέξει. Η πλοήγηση ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό και επίπεδα κατηγοριών γίνεται πλέον παιχνίδι.

Μοναδικό search engine

Ταχύτατη αναζήτηση και εμφάνιση αποτελεσμάτων σε μόλις 1sec. Παραμετροποιήσιμο search engine με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Μερικές από τις μοναδικές δυνατότητες του search:

  • Συνδυαστική αναζήτηση πολλαπλών κλειδιών (keywords)

  • Exact match αναζήτηση πολλαπλών κλειδιών (keywords)

  • Συνδυαστική αναζήτηση πολλαπλών κλειδιών (keywords) με την χρήση μπαλαντέρ.

  • Πεζά, κεφαλαία

  • Αναζήτηση σε όλες τις γλώσσες

Πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα της Google για δεκάδες λέξεις και φράσεις κλειδιά

Ο χρόνος φόρτωσης δεν ξεπερνάει το 1sec και το respond time για κάθε request μέσα στο eshop δεν ξεπερνάει τα 150ms. Η ταχύτητα, η ευχρηστία αλλά και το on page SEO έφεραν πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο περιμέναμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η κατάταξη στα SERP’s έχει ήδη μέσο όρο 18.2 και βελτιώνεται συνεχώς. Επενδύσαμε σε τεχνολογίες server και σε custom config για υψηλές επιδόσεις σε ταχύτητα και αξιοπιστία.

Σύνδεση (γέφυρα) eshop με SoftOne εμπορική διαχείριση

softone_corporate_logo
olon-systems

Αναπτύξαμε γέφυρα σύνδεσης του e-shop με το SoftOne (Web Services) για αμφίδρομη ενημέρωση των δύο πληροφοριακών συστημάτων.

Με τη γέφυρα γίνεται αυτόματη εξαγωγή των νέων ειδών από το e-shop στο SoftOne. Γίνεται αυτόματη εξαγωγή – ενημέρωση των πελατών και των παραγγελιών από το e-shop στο SoftOne. Γίνεται αυτόματη ενημέρωση των τιμών και της αποθήκης από το SoftOne στο e-shop. Υπάρχει η δυνατότητα χειροκίνητης ενημέρωσης την ώρα που επιθυμεί ο πελάτης ή αυτόματης ενημέρωση μέσω cron job.

Οφέλη για την επιχείρηση:

  • Εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων καθώς η ενημέρωση των συστημάτων και η τιμολόγηση των νέων παραγγελιών γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.
  • Συνέπεια απέναντι στον καταναλωτή καθώς υπάρχει άμεση ενημέρωση αποθεμάτων στα είδη και ελαχιστοποίηση λαθών που αφορούν στην διαθεσιμότητα των ειδών.

Τι είπε η πελάτισσά μας

Η συνεύρεση των δύο ομάδων Chilloutapps και Olon Systems άφησαν σε εμάς ως πελάτες την εντύπωση διαρκώς ενημερωμένων και εξελισσόμενων επαγγελματιών από τους οποίους παίρνεις ακριβώς ό,τι θα σου υποσχεθούν.

Σφυγομέτρησαν  τις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους μας άφησε απολύτως ικανοποιημένους τόσο από πλευράς δημιουργίας μιας εταιρικής ταυτότητας ακριβώς όπως  την είχαμε οραματιστεί, όσο και από πλευράς γενικότερης αισθητικής αλλά και  άμεσης τεχνικής υποστήριξης και επίλυσης των όποιων ζητημάτων προέκυψαν και προκύπτουν.

Είναι πάντα σε ετοιμότητα για να σου προσφέρουν ό,τι χρειάζεσαι ακόμα και μετά από την απομάκρυνσή σου από το ταμείο.

Δήμητρα ΛαμπροπούλουΑφοί Λαμπρόπουλοι Ο.Ε.

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε το δικό σας e-shop;

Μη χάνετε άλλο πολύτιμο χρόνο. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια πρώτη ενημέρωση.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας υπεύθυνος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.